Tuinconsult

Het hoeft niet altijd rigoureus anders, met een kort tuinconsult is ook veel te bereiken. Hier een voorbeeld van hoe een kleine ingreep veel ongemakken en frustratie kan wegnemen.

De bewoners zijn tevreden met hun tuin, die al was aangelegd toen zij dit huis in Vleuten betrokken. Alleen bleef de zijtuin een doorn in het oog. Met name het gras dat het niet wilde doen in de hoek. Ze waren het zat om tegen de kale plekken aan te kijken.

Oplossing

Eigenlijk gebeurde er weinig in de zijtuin. Om dit stuk van de tuin er meer bij te betrekken, is goed gekeken naar de structuur van de achtertuin.

Waar in de achtertuin het gras de bestrating doorsnijdt, gebeurt dat nu in de zijtuin vice versa: het nieuw aangelegde paadje doorsnijdt het gras. Het paadje nodigt uit om ook dit tuindeel te betreden en de beplanting van dichterbij te bekijken. Daarnaast vergemakkelijkt dit pad het onderhoud van de klimophagen.
Achter- en zijtuin passen weer goed bij elkaar, zonder dat het saai wordt.

DSC_1324_600x800Lees ook het blog

 

 

If you like this project, please take a second
to share with the world so Studio Hof can grow!