Snoepen tussen de sierplanten of net als oma in perken?

Posted by | February 09, 2014 | Moestuin, Ontwerp | No Comments

O zo mooi, hoe dahlia’s kleuren bij de snijbieten of lavendel bij rode kool. Vooral in een wat kleinere tuin waarin toch al zoveel wensen vervuld moeten worden, is het een goed idee: eetbare gewassen tussen de sierplanten. Rode melde en dille tussen siergras en andere tuinplanten

 
Rode melde en dille tussen siergras en andere tuinplanten

 De prachtigste tuinen heb ik zo gezien, waarin alles zomaar wat door elkaar lijkt te staan. Hoezeer ik zo’n snoeptuin ook propageer, in mijn Hofje komt een traditionele structuur: perken. Per gewasgroep een of meerdere perken, allemaal even groot, zodat ik elk jaar  hetzelfde kan zaaien en goed
aan wisselteelt kan doen

Hoog tijd om te gaan puzzelen wat waar komt te staan en hoeveel van elk gewas. Later meer over dat moestuinplannetje en vruchtwisseling.