Eerste stappen in de moestuin

Posted by | February 02, 2014 | Moestuin | No Comments

Het oude mesje van mijn opa, ik heb het nog steeds en net als opa gebruik ik het overal voor. Het ligt zo goed in de hand.

mesjeDit mesje is het beginpunt van een van mijn dromen. En die droom komt na een hele poos op een wachtlijst uit: een Hofje erbij! Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gebeld naar de volkstuinvereniging. Bleek ik bovenaan de wachtlijst te staan, ik mocht een moestuin gaan uitzoeken. En daar zat een prachtige bij, compleet met oude fruitboompjes, grasveldje, een kasje en schuur, en aangrenzend een sloot. Ik zag het al helemaal voor me: de kinders met een schepnetje bij de sloot, frambozen snoepend of spelend op het gras terwijl ik mijn tijd al schoffelend bij de moesbedden doorbreng en zwaai naar vriendlief die komt aanwaaien en bedenkt wat te gaan eten die avond.. Zal ons hofje net zoveel lekkers voortbrengen als de moestuin van opa & oma?

Genoeg gedroomd, eerst moet er nog flink worden geschrobd, plankjes vervangen, struiken verplaatst, een compostbak gemaakt.  En een plannetje worden bedacht. En natuurlijk gespit. Of niet?